Najít si motiv a stanovit cíl - to jsou spolu s vůlí a vytrvalostí jedny z nejdůležitějších hnacích motorů pro zhubnutí.

Proč saháme k dietám?

Celá staletí  lidstvo nadváhu neřešilo z mnoha důvodů: nebyl takový výběr potravin, neexistovala televize, počítače, internet a tak lidé trávili víc času manuální prací a přirozeným pohybem než sezením. 

Každý ví, že máme 4 krevní skupiny, že vědět, jakou máme skupinu je životně důležité při transfúzi krve. Ale málokoho ví, že od krevních skupin by se měl odvíjet jídelníček. 

Také jste se při dietě, snažili řídit příslovím „jez do polosyta, pij do polopita“?

A taky jste nevydrželi proto, že hlad byl silnější? Taky byly všechny diety neúspěšné?

Průjem, si určitě prožil každý několikrát už od dětských let. Je to většinou reakce na nějaké jídlo, které nám „nesedlo“. Často bývá provázen bolestmi žaludku a zvracením. 

Co to je CELIAKIE?

S rozvojem civilizace jsou stále rozšířenější různé nemoci a alergie, o kterých naše babičky mnohdy vůbec neslyšely.  Mezi takováto onemocnění patří i celiakie, neboli nesnášenlivost lepku. 

„Holka, ty ale vypadáš špatně! Když jsem tě viděla naposled, bylas tak hezká – krev a mlíko, zato teď jsi tak strašně hubená!“ řekla babička vnučce, která pár kilo zhubla, protože toužila stát se modelkou. Pár dní po návštěvě babičky se zúčastnila castingu u jedné modelingové agentury. Neúspěšně. Prý je moc tlustá!

Spolu s přibývajícím počtem lidí, bojujících s nadváhou, roste i množství různých diet více či méně zaručujících úspěch. Jednou z těch, se kterými slaví úspěch i ti, kterým dosud žádná dieta nepomohla, je dieta vyvinutá vědci z univerzity v Cambridge: