Autorka knihy Zhubněte jednou pro vždy sestavila přesný dietní plán, jehož dodržováním máme velmi vysoké šance dosáhnout svých cílů při hubnutí.

Jídelníček den po dni a příklady receptů

 

1.až 7. DEN:  Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med

1.DEN: Oběd: Brokolice s česnekem a strouhaný nízkotučný sýr

Večeře: Salát s červené řepy a strouhaný sýr

 

2 .DEN: Oběd: Fazolové lusky s česnekem a strouhaný sýr

Večeře: Salát z červené řepy a vařené vajíčko

 

3. DEN: Oběd: Salát z červené řepy , strouhaný sýr

Večeře: Mrkvový perkelt a strouhaný sýr

 

4. DEN:  Oběd: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr

Večeře: Prokládaná cuketa

 

5. DEN: Oběd: Prokládaná cuketa

Večeře: Fazolové lusky s česnekem+ strouhaný sýr

 

6. DEN: Oběd: Fazolové lusky ze zázvorem

Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko

 

7 .DEN: Oběd: Salát z červené řepy, vařené vajíčko

Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr

 

8. DEN: Snídaně: Bílý jogurt, vlašské ořechy, med,  skořice

Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou

Večeře: Boršč

 

9.DEN:  Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med, mletá skořice

Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem, nízkotučný sýr

Večeře Rychlá hrachová polévka

 

10 .DEN: Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky

Oběd: Mrkvový perkelt, nízkotučný sýr

Večeře: Salát z červené řepy a vajíčko

 

11.DEN: Snídaně: Bílý jogurt, vlašské ořechy,  med a skořice

Oběd: Fazolové lusky a vajíčko

Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami

 

12 DEN: Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med a mletá skořice

Oběd: Bezvaječné těstoviny se špenátem

Večeře: hrachová polévka

 

13 .DEN: Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky

Oběd: Mrkvový perkelt se sýrem

Večeře: Boršč

 

14 .DEN: Snídaně: dle vlastního výběru z výše uvedených

Oběd: Kuře s celerem

Večeře: Brokolice na česneku, ze zázvorem a strouhaný nízkotučný sýr

 

15 DEN: Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med  a ořechy

Oběd: Kuře s celerem

Večeře: červená řepa s ořechy a sušenými švestkami

 

16 .DEN: Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky

Oběd: Zeleninová polévka, fazolové lusky, salát s červené řepy

Večeře : Mozarella, rajče nebo okurky

 

17. DEN:  Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky a med

Oběd: Zeleninová polévka a prokládaná cuketa

Večeře: Zeleninová polévka

 

18.DEN: Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt, ořechy, med

Oběd: Vařená červená řepa, tunak, cibule

Večeře: Salát z červené řepy a smažená krutí prsa obalená v mletých vlašských ořechách

 

19 .DEN Snídaně: Pohankové vločky smíchané se  sojovým mlékem, strouhané jablko , ořechy a med

Oběd: Celerové hranolky na másle a filety z mořské tresky 

Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem

 

20 .DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky

Oběd: Celerové hranolky a dušená kuřecí stehna

Večeře: Brokolice s česnekem a tuňák v konzervě.

 

21. DEN Snídaně: dle vlastního výběru

Oběd: Celerové hranolky,dušené horní krutí stehno, červená řepa , okurka

Večeře: Celerové hranolky, dušené horní krutí stehno, červená řepa, okurka

 

22.DEN Snídaně: pohankové vločky zalité sojovým mlékem, strouhané jablko, ořechy  a med

Oběd:  bezvaječné těstoviny, kedluben

Večeře: Kuře s celerem

 

23. DEN: Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky

Oběd: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem

Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalená v mletých vlašských ořechách

 

24.DEN Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med

Oběd: Salát z červené řepy+mořská treska na másle

Večeře: Zeleninová polévka a prokládaná cuketa

 

25. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky

Oběd: Bezvaječné těstoviny se špenátem

Večeře: Salát z červené řepy a tuňák

 

27. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl, 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med a ořechy. 

Oběd: Boršč

Večeře:Celerové hranolky+filety z mořské tresky na másle

 

 

28 .DEN Snídaně: dle vlastního výběru

Oběd: Kuře s celerem

Večeře: Vařená strouhaná řepa+cibule+tuňák

 

 

Některé recepty dle A. Mančingové

 

BORŠČ

Zelenina nakrájená na kostičky : 1 misku mrkve, 1 misku celeru, 1 misku petržele, 1 misku kedlubnů, 1 misku zelené papriky a 3 misky nakrájené uvařené červené řepy, koření, sůl, pepř , nové koření, mletá paprika, 3 bobkové listy, rajský protlak, dva stroužky česneku,  jedna cibule. 

Postup: Na oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu, po chvíli přidáme koření a nakrájenou papriku přilijeme 0,5 l vody a vaříme do změknutí, přidáme řepu. Potom si zvlášť osmahneme cibuli, přidáme česnek a protlak, převaříme a slijeme do polévky

 

Mrkvový perkelt

Mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli okopeme, nakrájíme na kostičky, dáme smažit na olivový olej, přidáme mrkev, osolíme, opepříme, přidáme 2-3 lžíce sojové omáčky a chvíli smažíme. Zalijeme 1-2 dcl vody, necháme dusit pod pokličkou, dokud mrkev není měkká. Podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem.

Prokládaná cuketa 

2 středně velké cukety, olivový olej koření, tvrdý sýr ,česnek, sojovou omáčku .Cukety nakrájíme na plátky . Do olivového oleje přidáme sůl, mletý pepř, sušenou bazalku a lžíci sojové omáčky. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Takhle ochuceny olej vylijeme na plech, pokládáme cukety a necháme zapéct  na 200 stupňů  asi 15 min

Převzato z knihy A. Mančingové