ledna 2019
Seminář o zdravém stravování a hubnutí z hlediska čínské medicíny. Délka 2 hodiny. Praha.
Krabičková dieta nabízí hotová jídla s dovozem až domů Nechcete -li utrácet za hotová jídla v krabičkách, můžete si je připravovat doma podle následujících receptů
Snídaně: Chléb s lučinou a ředkvičkami
Postup: Na krajíček celozrnného nebo tmavého chleba namažeme lučinu a poklademe na kolečka nakrájené ředkvičky.
Přesnídávka: Panna cotta s hruškami
Suroviny: 40 g smetany, 1 plátek želatiny, 5 g cukru, 50 g hrušek
Postup: Do smetany přidáme cukr, přivedeme k varu. Vypneme a vložíme jeden plátek namočené želatiny, necháme rozpustit. Hmotu vlijeme do vhodné nádoby a necháme vystydnout. Po zchladnutí vyklopíme a ozdobíme hruškami.
Oběd: Vepřový perkelt s bramborami
Čas přípravy: 50 minut
Suroviny: 80 g vepřové plece, olivový olej, 20 g cibule, rajčatový protlak, mletou papriku, 10 g papriky, 10 g oliv, 20 g rajčat, 5 g kapari, 3 dcl zeleninového vývaru, oregano, 150 g brambor, 5 g másla, cibulku, sůl, pepř
Postup: Orestujeme cibulku, přidáme maso na kostky a krátce
podusíme, přidáme protlak, mletou papriku, orestujeme a podlijeme vývarem. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme spolu s čerstvými paprikami k masu. Dusíme doměkka, přidáme olivy, kapary a oregano.
Podáváme s rozšťouchanými bramborami.
Svačina: Salát s kozím sýrem
Postup: Salát smícháme s nakrájenou zeleninou, ochutíme dresinkem z balsamika, medu, oleje a soli. Navrch položíme kolečko sýra, které necháme lehce roztavit v troubě.
Večeře: Bulgur s krůtím masem
Suroviny: 40 g bulguru, 50 g krůtího masa, olej, šalotka, 10 g kukuřice, 10 g pprik, 10 g rajčat, 1 dl zeleninového vývaru
Postup: na oleji orestujeme šalotku, přidáme maso a papriku, nakrájené na kostičky, orestujeme, přidáme rajčata, kukuřici, bulgur a zalijeme vývarem. Krátce povaříme, promícháme, příp. dosolíme.
(čerpáno z knihy Vaše krabičková dieta)
Příklady dalších receptů:
Hovězí s nudlemi a zelím (1800 kJ)
Potřebujete: 100 g zelí, 1 lžíci olivového oleje, 60 červené papriky, 100 g hovězí svíčkové, 1 lžíci sójové omáčky, 80 uvařených a okapaných těstovin 80 g cherry rajčat.
Na lžíci olivového oleje opečte svíčkovou spolu s kousky červené papriky, maso podusit pod pokličkou. Zhruba po dvaceti minutách přidejte pokrájené zelí, omáčku a uvařené těstoviny. Vše promíchejte a nachystejte do krabičky spolu s cherry rajčaty
Kuře s pohankou (1610 kJ)
Potřebujete: 50 g pohanky, 150 g kuřecích prsních řízků, 250 g čerstvé zeleniny ( okurky, červené papriky, žluté papriky, cherry rajčátek), lžíci olivového oleje.
Kuřecí maso osolte, opepřete a nechte na oleji zatáhnout. Poté ho dejte do trouby a nechte zhruba 7 minut dopéct při 200 stupních Celsia. Pohanku vařte ve vodě ( 2–3 minuty). Zeleninu nakrájejte na kousky.